12 Ekim 2021 Salı

Dans Kursu

 


İnsanlar, artık çeşitli danslarda bilgi ve tecrübe edinme isteklerini somut davranışlara dönüştürüp çeşitli eylemlerde bulunmaktadır. Bunlardan biri de dans kursu türü faaliyetlerdir. Bugün etrafta açılan çok sayıda dans kursu bulunmaktadır. Talep oranında sürekli kurs açılmakta; kurslarda yaygın ve yoğun bir kayıt dönemi yaşanmaktadır. Dansa karşı eğilimin bu denli artmasında bazen katılınacak olan bir düğün bazen de bir yarışma başrol oynamaktadır. Bu gibi faaliyetler insanların az da olsa dans etmeye karşı olan şevkini arttırmaktadır.

Düğün dansı, dansların içinde belki de en mutlu olunması gereken zamanda gerçekleştirilen bir türdür. İnsanlar düğün dansını o günün verdiği mutlulukla içerinden gele gele yapmaktadır. Düğün dansı bir başka deyişle bir performans dansıdır. Tüm gözler düğün dansı yapan çiftin üzerindedir. Herkes onlardan gözünü alamaz ve onların ömür boyu mutlu olmalarını arzular. Düğün dansı kursları genelde profesyonellerce verilmekte ve herhangi bir amatörlüğe yer verilmemektedir.

Karayipler kökenli bir dans olan salsaya bugün hemen herkes ilgi göstermekte ve giderek artan bir merakla dans, takip edilmektedir. Bu nedenle, salsa kursuna yazılmak isteyen pek çok insan ortaya çıktı ve bu insanlar salsa kursu açılınca otomatikman yazılmak istemektedir. Salsa, Karayipler’den ABD’ye göç edenler sayesinde ABD’de yaygın hale gelmiştir. Dünya üzerinde de bir hayli yaygınlaşmıştır. Popülerliği her geçen gün artarak devam etmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...