27 Mart 2023 Pazartesi

Araba Benzinden Gaza Geçerken Stop Ediyor

 


Araba benzinden gaza geçerken stop ediyor sorunu pek çok araç sahibinin canını sıkan bir olaydır. Bu olay birkaç farklı sebepten dolayı kaynaklanabilir. Bu sebepten bazıları ise şunlardır:

-        Yakıt sistemi sorunları olabilir: Aracınızın yakıt filtresi tıkalı olabilir veya yakıt pompası arızalı olabilir. Hatta yakıt enjektörleri de arızalı olabilir. Bu durumda parça değişimi gerekir.

-        Elektrik kaynaklı sorunlar: Aracınızın ateşleme sistemi veya yakıt enjeksiyonu için gereken elektrik sinyalleriyle ilgili bir sorun oluşmuş olabilir.

-        Hava akışı kaynaklı sorunları: Aracınızın hava filtresi tıkalı olabilir veya hava sensörü arızalı olabilir. Bu durumda bu parçaların onarımı gerekir.

-        Yakıt kalitesinden kaynaklanan sorunlar: Aracınızda kullandığınız yakıtın kalitesi düşük olabilir. Bu durumda, aracınıza daha kaliteli yakıt doldurmanız önerilir.

Devirdaim Pompası Arızası Nasıl Anlaşılır?

Devirdaim pompası arızası nasıl anlaşılır konusuna açıklık getirdik. Bu sorun yaşandığında sıcaklık göstergesi yükselir. Sıcaklık göstergesi normal seviyenin üstündeyse ya da hızla yükseliyorsa, devirdaim pompası arızası olabilir. Ayrıca motor kaputunu açarak, radyatör ve hortumları kontrol etmek gerekir.

Motor ısısını kontrol etmek zorlaşabilir. Eğer sürüş esnasında motorunuzun ısısını kontrol etmekte zorlanıyorsanız bu durum devirdaim pompası sorunlarından kaynaklanıyor olabilir. Soğutma suyu kaçağı yaşıyor olabilirsiniz. Soğutma suyu kaçakları, devirdaim pompasının arızalı olabileceğinin bir işaretidir.

Pompadan sızıntılar gelebilir. Devirdaim pompasının etrafında veya altında su sızıntısı fark ederseniz, bu pompada bir arıza olduğunun net göstergesidir. Devirdaim pompasının arızalı olduğunda, bunu pompadan çarkın dönmesi sırasında çıkan gıcırtı veya tıkırtı gibi seslerden anlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...