22 Şubat 2021 Pazartesi

Sağlığın Hayatımızdaki Yeri

 


Bireyin sağlığına verdiği önem davranışı doğrudan etkilemektedir. Sağlığımız bizim için ruhen, bedenen ve sosyal açıdan tam bir iyilik hali olarak da tanımlanabilir. Sağlık kavramı hayatımızda başka bir kavramla değiştirilemez veya ölçülemez. Beslenme , öncelikli olarak toplumuzun sorunudur. İnsanın en küçük yapı taşı bireyin sağlıklı olması gerektiğini savunmaktadır. Yetiştirdiğimiz bireylerin beslenmesi düzenli olursa, toplumumuzda sağlıklı olur. Bir ülkede hastaların tedavi edici kurumların başarısının sırrı da beslenmeden geçer. İnsanın sağlık açısından hem kendisine, hem ailesine, hem de içinde bulunduğu topluma karşı sorumluluklarını yerine getirebilmesi için önemlidir. Bu açıdan tedavi olmak da önemli hususlar içinde yer alır. 

Sağlığın İnsan Ve Toplum Açısından Önemi

İnsan ve toplum üzerinde çok ciddi bir etkiye sahiptir. Toplumsal olarak hayatın işleyişi her şeyden önce sağlıklı olmaya bağlıdır. Örneğin bütün çalışan insanlar sağlıklı olunca işlerine çok rahat bir şekilde gidip gelirler. Bütün iş yerleri açık olacağı için hayat durmaz ve hizmet sektörü,  üretim devam eder. Sağlık olmadan hiçbir şeyin anlamı olmuyor. Yani toplumun her alanında çalışmanın veya üretimin süreklilik sağlanması sağlıkla çok yakından ilişkilidir. Biyolojik olarak da bilim tarafından bedenin hücrelerinin en üst düzeyde  işlev gördüğü hücreler arası bir uyum vardır. Sağlıklı veya hasta olma durumunu yaş faktörü de etkilemektedir. Yaşın ilerlemesiyle birlikte bireyin sağlığı da etkilenir. Pozitif davranışlarda sağlığı koruma adına yönelik aktivitelerden biridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...