22 Şubat 2021 Pazartesi

Pleksi Levha Çeşitleri

 


Pleksi maddesi bir çok alanda kullanılan bir madde olmaktadır. Hafif ve dayanıklı olması nedeni ile inşaat, reklam ve dekorasyon alanında yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Fiyatının diğer inşaat maddelerine göre uygun olması en iyi avantajlarından bir tanesi olmaktadır. Pleksi maddesi isteğe bağlı olarak yumuşak ve esnek bir formda dilenir ise sert ve esnemeyen bir yapıda üretilebilmektedir. Bu neden ile pleksi levha cam yerine kullanılmaya başlanmış olmaktadır. Camlar kırılgan bir yapıda ve dayanaksız olduğu için bir çok alanda pleksi kullanılabilmektedir. Örnek olarak camların yerine hastanelerde buzlu pleksi kullanılabilmektedir. Buzlu pleksilerin arkası buğulu bir şekilde gözükmektedir. Pleksinin arkasında yer alan madde tam olarak net gözükmemektedir. Pleksi çeşitlerine örnek olarak aynalı pleksi de verilebilmektedir. Aynalı pleksiler darbe aldığında dahi sağlamlığını ve kullanılabilirliğini koruyabilmektedir.

Pleksi Levhalar Nerelerde Kullanılır?

Pleksi levhalar inşaat sektörü, reklamcılık alanı ve dekorasyon alanı gibi bir çok alanda kullanılabilmektedir. Pleksi levhaların kullanımı çok pratik ve dayanıklı olduğu için 1 kere kullanılabilen pleksi levha başka bir alanda ihtiyaca göre tekrardan kullanılabilmektedir. Genellikle balkonlarda, tırabzanlarda ve tabelaların üst yüzeylerinde kullanılan pleksi maddesi birçok dekor malzemesinin içerisinde de yer almaktadır. Aksesuar üretiminde de sıklıkla kullanılmaktadır. Pleksinin üretimi çok kolay ve hızlı olduğu için en çok kullanılan materyallerden bir tanesi olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...