10 Şubat 2021 Çarşamba

Dikkat Çekici Tabela Önerileri

 


Tabelalar önemli bir reklam unsuru olmaktadır. Birçok bilginin toplumla ve hedef kitle müşteri ile buluşmasında önemli rol oynamaktadır. İnsanlarda akılda kalıcı ve popüler bir etki sürdüren pleksi tabela için gerekli birçok unsur bulunmaktadır. Bunlardan başlıcaları plan renkleri, görselleri, çizimleri, slogan ve yazı fontları olmaktadır. Bunların yanı sıra sloganın akılda kalıcı olması oldukça önem yer etmektedir. Işıklı tabela, pleksi tabela ve çatı tabelası önem yer edenler arasında yer almaktadır. Subliminal reklam içeriklerinin sıkça yerleştirildiği çatı tabelası örneklerinde insanlar için reklam üzerinden algı yaratılabilmektedir. Örneğin acıkma duygusu, susama duygusu, seyahat etme duygusu bunlardan birkaçı olmaktadır. Kötü amaçla yapılmayan bu algı yönetimi sadece reklam için algıda seçicilik doğurmak maksadı ile seçilen renk ve görseller ile yapılmaktadır. Oldukça işe yaradığı ise tabela reklamcılığında en iyi bilinen unsur olmaktadır.

Tabela Bir Reklam Unsuru mu?
Tabela çok uzun yıllardır bir reklam unsuru olarak bilinmekte ve kullanılmaktadır. Reklam sektöründe mihenk taşı olmaktadır. Yaya ve sürücüler olmak üzere toplumda herkesin günlük olarak teması bulunan tabela reklamları akılda kalıcı olması ile bilinmektedir. Bunun yanı sıra renk tercihinde kırmızı, turuncu renkler oldukça sık görülmektedir. Yumuşak renkler tercih edilmişse ışıklandırma ile çarpıcı ve göz alıcı olması sağlanarak kullanılmaktadır. Genellikle yazı metninin en önemli olan cümlesi büyük geri kalan kısmı ise orta büyüklükte tercih edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...