1 Eylül 2023 Cuma

Organik Yumurta

 


Sofralarda incir reçeli, çilek reçeli gibi hiç eksik olmayan ve sağlıklı yaşam için olmazsa olmazlar arasında yumurta yer almaktadır. Doğru tüketildiğinde yüksek besin değeri ve protein içeriği nedeniyle çok çeşitli avantajlar sunar. Ancak yumurtanın avantajları, kimyasal pestisitlerin norm haline geldiği 21. yüzyılda artık organik yumurtanın bulunması zor hale getirmiştir.

Bu nedenle uzmanlar, beslenirken ve kimyasallara maruz kalmamış tavuklardan elde edilen organik yumurtaların kullanılmasını önermektedir. Böylece, tavukların serbestçe dolaştığı alanlardaki toprak ve bitki örtüsü kimyasal gübre veya zirai ilaç içermemelidir. Bu alanların yetkili kurumlar tarafından denetlenmesi ve belgelenmesi gerekmektedir. Ayrıca tavukların organik yemle beslenmelidir.

Organik Yumurtanın Önemi

Sağlıklı yaşam için en iyi besinlerden biri yumurta tüketimidir. Yumurta aklarının yüksek protein içeriği sayesinde beslenme planına harika bir katkı haline getirir. Özellikle çocuklar, sporcular ve diyet yapanlar arasında organik yumurta tüketimi önemli olmaktadır. Fakat, son birkaç yılda organik yumurta pek kolay bulunmuyor. Bu yüzden yumurta alınırken hangisinin sağlıklı ve organik olduğu konusunda kararsız bırakıyor.

Yumurt tüketmeden önce öncelikle marketlerde bulunan organik yumurta seçeneklerini değerlendirmelisiniz. Organik yumurta satın alırken paketin organik sertifikası içermesine dikkat etmek önemlidir. Organik sertifikalar için Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın özel sertifikası ve uluslararası sertifikası bulunması gerekir. Organik yumurtalar normal yumurtalara göre fazla maliyetlidir. Organik sertifikasyon için tavukların organik yemle beslenmesi gerekir. Ayrıca organik yumurta üretilebilmesi için tavukların fabrikalardan ve diğer endüstriyel tesislerden uzak bir alanda yetiştirilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...