24 Mart 2023 Cuma

Hamile Beslenme Düzeni Nasıl Olur?

 


Gebelik sürecinde en dikkat edilmesi gereken Hamile beslenme düzeni için, doktorun tavsiye ettiği gıdalar içerikli hazırlanan bir program oluşturulabilir. Annenin aldığı besinler ile beslenen fetüs  gelişimi için gerekli vitamin, mineral, protein gibi ihtiyaçları karşılayabilecek besin grupları tercih edilebilir. Anne bu besinleri yeteri kadar karşılayamaz ise ek vitamin takviyelerinden destek alınabilir. Hamile beslenmesinde tavuk, balık, kırmızı et, süt, yumurta, yoğurt tarzı besinlerin öğünlerde yer alması anne içinde bebek içinde oldukça sağlıklı bir dönem geçirilmesinde katkı sağlar. Bebeğin gelişimini destekleyici gıdaların seçimi doğru yapılması fetusun gelişim sürecini gerekli şekilde tamamlamasına olanak sağlar.

Anne Okulu Nedir?

Anne okulu sayesinde anne adayları hamilelik süresini daha rahat atlatır. Gerek duyulan egzersizler ve eğitimler ile hem hamilelik dönemi rahat geçer hem de doğum için hazırlık yapılır. Anne ve babaları doğum ve sonrası için hazırlamada bu eğitimler oldukça önemlidir. Bebeğe nasıl bakılması gerektiği ve doğum sürecine nasıl hazırlanır, doğum zamanı gelince panik yapmadan neler yapılmalı konularda oldukça yararlı bir eğitim sistemidir. Yapılan egzersizler sayesinde doğumun en kolay şekilde geçmesi planlanır. Annenin üzerindeki kaygı ve stresi azalmaya yararlı olan bir sistemdir. Anne ve babaları doğum sonrası için hazırlamada oldukça yararlı bir proje olarak, kadın doğum doktorları tarafından önemle tavsiye edilir. Anne okulu ile süreçler oldukça rahat şekilde geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...