30 Nisan 2022 Cumartesi

Temperli Cam Nasıl Bir Malzemedir?


Normal camlara nazaran kırılmaya daha dayanıklı olarak değerlendirilen temperli cam, günümüzde pek çok yerde etkin şekilde kullanılmakta ve yaralanmalara karşı küçük parçacıklara ayrıldığından daha etkin bir koruma sağlamasıyla bilinmektedir. Normal camlara oranla 5 kat daha dayanıklı olan bu cam türü, güvenlikli bir yer organize edilirken mutlak surette düşünülen bir unsurdur.

Isıya dayanıklılığı normal cama göre daha fazla olan temperli cam, ani hava ile soğutulur ve sıcaklığın azaltılmasıyla birlikte, yüzey sertleşir. Temperlenmeyen camların kırılma eşiği 40°C ışıl şok iken temperli camın kırılma eşiği 300°C ısıl şoktur. Temperli camlar test edilirken yüksekten bilye düşürme deneyi uygulanır.

Temperli Cam Hangi Alanlarda Kullanılır?

Temperli cam, kullanım alanları açısından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Giydirme cephelerde sıklıkla kullanılmakta olan temperli camın kullanım alanları geniş kapsamlı olarak şu şekilde sayılabilir:

·        Fırın kapaklarında

·        Duş ve küvet camlarında

·        Cam korkuluklarda

·        Tabaklarda ve pişirme tepsilerinde

·        Binaların dış cephesindeki camlarda

·        Araç camlarında

·        Sehpa ve masa camlarında

·        Cam mobilyalarda kullanılır.

Temperli cam, verdiği güvenle birlikte oldukça yaygın bir kullanım ağına sahip olmuştur. Bu ülkemizde böyle olduğu gibi tüm dünya üzerinde de bu şekildedir. İnsanlar gözünde farkındalık kazandıkça temperli camın kıymeti daha da anlaşılmakta olup herhangi bir yerle ilgili değişim istendiğinde temperli cam, ciddi değerlendirilen bir mekanizmadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...