25 Mart 2022 Cuma

Tesettür Ferace

 


Kullanımı çok eskilere dayanan tesettür ferace, bol kesimli yakasız bir giyim ürünüdür. Kadınların tercih ettiği bu üst giysisinin kesimi, manto modellerine de fazlasıyla benzer. Günümüz modellerinde değişik kalıplarda üretilip elbise olarak da kullanılabilmektedir. Ferace kullanımı çarşaftan öncesine kadar gidebilmektedir.

Ferace eski dönemlerde hem kadınlar hem de erkekler tarafından kullanılırdı.  Şimdilerde ise kadınların zarif dış giysisi olarak ön plana çıkmaktadır. Önceden sürekli olarak siyah renk tercih edilen feracelerde, günümüzde pek çok renk tercih edilebilmektedir. Vücut hatlarını belli etmeyen ve oldukça geniş kesimli bu kıyafetler, her coğrafyadan kendine kullanıcı bulabilmektedir. Bilhassa sokak kullanımında ve günlük hayatta pratik bir giysi olarak tercih edilir.

Tesettür Ferace Nedir?

Tesettür giyiminin günümüzde moda sektöründe yaygın bir şekilde yer almasıyla birlikte ferace modelleri genç bayanlarda çok fazla öne çıkmıştır. Yakasız bir şekilde olan ve etek boyu ayak bileklerine kadar inen bu giyim unsurunda, genellikle tek bir model ön plana çıkmaktaydı. Ancak şu an yakalı modeller de sıklıkla tercih edilebilmektedir.

Geniş yakalı ferace modelleri, süslü yakalar ve dantel süslemeli yaka iğneleri eklenerek kullanılabilmektedir. Yakalı modellere kürk eklenerek feraceli manto ya da kaban görünümü kazandırılabilmektedir. Kış mevsimi için bu ürünler son derece uygundur. Cepli olarak da tercih edilebilen bu ürünler, özellikle yürüyüş sırasında çok fazla kullanışlılık sergiler.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...