9 Mart 2022 Çarşamba

Antep Patlıcan Kurusu

 


Kurutmalık yemeklikler arasında yer alan Antep patlıcan kurusu, evde ne yemek yapacağı konusunda tereddüde düşen kişiler için birebirdir. Gastronomi şehirleri arasında bulunan Gaziantep, şehre ziyarete gelenlerin yemeklerinden son derece memnun kaldığı bir yer olarak bilinir ve bu şekilde anılır. Kurutmalık sezonunda çokça kurutulan ve sonrasında satışa sunulan ürünler, bu lezzetleri sevenlerce yaygın şekilde satın alınır.

Patlıcan kurusu, dolmalık kuruluklar arasında önemli bir yere sahiptir. Kuru dolmalık, pek çok yörede sevilerek tüketilir. Bunlardan biri de Antep yöresidir. Antep yöresinde kurutulan patlıcana yurdun pek çok köşesinden inanılmaz bir sipariş yağar ve bu siparişlere muntazaman yetişilmeye çalışılır; ürünler anında kargolanır.

Antep Ev Yapımı Ürünler

Antep ev yapımı ürünler hem bulunduğu yörede hem de ülkenin diğer yörelerinde yaygın şekilde talep edilir haldedir. Üreticiler, bu ürünleri usulüne uygun bir tarzda üretip bekleterek satışa sunar ve çok fazla olumlu geri dönüş alırlar. Sarımsak turşusu da bunlardan biridir. Her yöreye özgü üretilen sarımsak turşusu, Antep yöresinde de kendine has tarzıyla yiyenleri hayran bırakır.

Antep yöresel ürünler, yurdun dört bir yanından talep görür ve sıklıkla istenen ürünler arasındadır. Ürünlerin leziz olması ve yoğun talep görmesi, kaliteli bir şekilde ortaya konuluşundan ileri gelir. Bu nedenle, yöreye ziyarete gelen kişilerce ürünler ciddi talep görür; çok miktarda alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...