11 Şubat 2022 Cuma

Kına Gecesi Nasıl Yapılır?

 


Kına gecesi düğünden önce yapılan bir etkinliktir. İlk kez başına gelen bir kişi bu özel gecede neler yapması gerektiğini bilmeyebilir nedeni ise her yörenin adeti birbirinden farklıdır. Kına gecesini belirleyen şey örf ve adetlerdir. Aşağıda bahsedeceğimiz konu ise kına gecesi nasıl yapılır? Noktasında olacaktır.

 

Geleneksel Kına Geceleri 

Kına gecesi adeti çok eski dönemlerden beri vardır. İlk dönemlerde yalnızca kadınlar için  yapılan bu adet zamanla daha modern yapıya kavuşarak kadın ve erkeğin bir arada olduğu bugünkü haline dönüştürülmüştür. Bugün birçok yerde bu şekilde organizasyonlar düzenleniyor olsa da yine de kına gece kadınlara özgü olarak benimsenmeye devam etmektedir. Kına gecesi gelin için düğünden daha önemlidir. Çünkü bu gün sadece ona özel olarak adanmış bir gecede. Bu gece evlenecek olan kişi asla unutulmayacak zamanlar geçirecektir. Sarıyer kına mekanları istediğiniz kına eğlencesini bulabileceğiniz mükemmel ortama sahiptir.

 

Kına Gecesi 

Kına gecesi yöreden yöreye farklılık gösterse de temelinde aynı amaçla yapılır. Kızın baba evinde yapılması gelenekselleştirilmiş olan bu günde hazırlıkların organizasyonun büyüklüğüne göre önceden tamamlanması gerekir. Eğer ki kına gecesi için daha az sayıda kişi davet edilmişse bu durumda daha küçük mekanlar tercih edilebilir. Sarıyer kına salonları istediğiniz ortamı ve istediğiniz kına gecesini en güzel şekilde yaşamanızı sağlayacaktır. Kına gecesi yöresel kıyafetlerle yapılacaksa konseptinde ona göre belirlenmesi gerekir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...