1 Şubat 2022 Salı

Diyet Programı Nasıl Yapılır?

 


Sağlıklı bir beslenme planı hazırlanmak isteniyorsa bunu uygulayacak olana özgü yani kişiye özel diyet olması gerektiğine azami hassasiyet gösterilmesi gerekir. Böyle bir durumda diyet uygulayacak olan kişinin, tüm sağlık verilerinin ve yaşam biçiminin öğrenilmesi gerekir. Aynı zamanda kişinin edindiği yanlış beslenme alışkanlıkları da diyetisyen tarafından anlatılarak değiştirilmeye çalışılmalıdır. Diyet programı yoluyla alınacak verim, böylelikle maksimum düzeye çıkarılmış olur.

Yaşam tarzına ve diyet programının uygulanma nedenine bağlı olarak 1 veya 1’den fazla ara öğün diyet programına eklenebilir. Ara öğünler, kişiye özgü planlamanın bir parçası olurken kan şekerinin dengede tutulmasını sağlar ve kişinin ana öğüne yaklaşırken karşı konulmaz bir açlık hissine sahip olmasının önüne geçilir.

Diyet Listesi Nelere Göre Şekil Alır?

Diyet listesi hazırlanırken kişinin vermiş olduğu bilgiler, diyetisyen tarafından dikkatli bir şekilde dinlenilmelidir. Aynı şekilde kişinin sahip olduğu kan değerleri de etraflıca incelenmelidir. Bununla birlikte, diyet programının uygulanması esnasında kişinin hayatında meydana gelen değişimler de mutlaka diyet listesinde güncellemeye gidilerek farklılaştırılabilir.

Diyetisyen, kişide meydana gelen fiziksel aktivite değişkenliklerini kesinlikle dikkate almalıdır. Kalori sayılarının diyet açısından ne kadar önemli olduğu göz önüne alınacak olursa bu bilgilerin diyet yapacak olan kişi tarafından mutlaka diyetisyenle paylaşılması gerekir. Bütün bu hususlarda herhangi bir değişiklik olursa da diyetisyen durumdan anında haberdar edilmelidir.

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...