20 Şubat 2022 Pazar

Aplik Nedir?

 


Aplik, genellikle duvara monte edilen ve tavan lambasının bir parçası olup onu bütünleyen bir şekilde duran lambalara verilmekte olan isimdir. Ev ve ofis dekorasyonlarında adını sıklıkla duymaya alışkın olduğumuz aplikler, bilhassa duvar dekorlarına ayrı bir şıklık katmalarıyla bilinen unsurlardandır. Geçmişi son derece eskiye dayanan bu ürünlerde, teknolojinin de gelişmesiyle birlikte son derece estetik görünümlü tasarımlara rastlanılır.

Flüt aplik de duvar dekorasyonunu başkalaştıran ve duvarın daha iyi gözükmesini sağlayan aydınlatma araçlarından biridir. Elektrikle veya pille çalışan aplikler, örüntülerin modern gözükmesine oldukça farklı bir boyut kazandırır. Aplikler, şıklıkları ve modernitesiyle uzun süreler kullanımı sürdürülecek aydınlatma unsurları arasında olacağa benzer.

Aplikler Nerelerde Kullanılır?

Aplikler, konut, ofis, bahçe, teras, otel ve daha pek çok mekanda eşsiz ve benzersiz bir kullanım alanına sahiptir. Konumlandığı duvarı son derece hoş gösteren ürünler, seyir zevkini de arttırıcı faktörler arasındaki yerini alır. Ana aydınlatma unsurlarından sayılmasa da yardımcı aydınlatma unsurları içinde kendine yer bulan aplikler, ışık sanatına yer vermek isteyenlerin de vazgeçemediği seçimler arasında bulunur.

Ray spot da dekorasyon bakımından en az aplikler kadar tercih edilen ürünlerdendir. Aplikler gibi ortamın modernizmini maksimize eden bu ürünlere birçok farklı ortamda rastlamak mümkündür. 5 watt cob led de aplik ve ray spot gibi ürünlerle modern aydınlatma unsurları arasında boy göstermektedir.

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...