29 Aralık 2021 Çarşamba

Mobil Ödeme Bozum İşlemleri

 


İnsanlar nakit ihtiyacını gidermek için farklı yolları tercih ederler. Bu yollardan biri de mobil bozdurmadır. Mobil ödeme yöntemiyle bozdurulan paralar kişinin hesabına aktarılarak nakit ihtiyacı giderilmiş olur. Yalnızca faturalı hatlarla ile yapılan bu bozdurma işlemleri farklı firmalar aracılığı ile yapılır ve bu firmalar nakit bozdurma sonucunda belirli oranda komisyon alır.

Mobil Bozdurma

Mobil ödeme bozdurma Vodafone, Turkcell, Türk Telekom vb. faturalı hatlara sahip kişilerin yapabileceği işlemlerdir. Bu işlemler sonucunda kişiler ister banka hesaplarından isterse de papara gibi hesaplardan paralarını nakit olarak alabilirler.

Firmalar Bozum İşlemlerini Nasıl Yaparlar?

Mobil ödeme bozum işlemleri aracı firmalar tarafından gerçekleştirilir. Burada en çok sorulan sorulardan biri firmaların bu işlemleri nasıl yaptığıdır. Farklı yöntemler konuşulsa da en bilindik olanı mobil ödeme yoluyla alışveriş yapmalarıdır. Mobil ödeme bozumu yapacak kişiler ne kadar bozdurmak istediklerini söylerler. Firma da bozduracağı miktarın belli bir kısmını müşterisine geri kalan kısmı ise komisyon olarak alır. Ortalama olarak firmalar bozdurulan paranın %30 ila %45 arasında bir fiyatı müşterilerine verir.

Neden Mobil Bozum

Mobil bozum işlemi sonucunda toplam bozdurulan miktarın daha düşüğünün müşteriye verilmesi doğru gelmeyebilir. Ancak bunun için insanların farklı sebepleri olabilir. Bu sebeplerden bazıları şunlardır:

  • Acil nakit ihtiyacı
  • Ödeme yapılacak olması
  • Mobil hat üzerinde kalan paranın doğrudan kullanılamıyor oluşu

Genel olarak bu sebeplerden dolayı mobil bozdurma ilk tercihlerden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...