29 Eylül 2021 Çarşamba

Uzaktan Eğitim Veren Kurumlar

 

Uzaktan eğitim veren kurumların sayısında ki artış pandemi dönemi ile birlikte artış göstermiş ve insanlar tarafından da daha fazla ilgi görmeye başlamıştır. Bunun arkasında ki gerçek sağlıksal nedenler olarak görülse de, online okul uygulaması ile birlikte kaliteli ders imkanının da ortaya çıkmasıdır. İlk uygulandığı zaman yadırganmış olsa da, günümüzde birçok canlı ders imkanı veren uzaktan eğitim kurumu tercih edilmektedir. Online dersler ile öğrencilerine hizmet veren bu kurumların maliyeti diğer kurumlara nazaran daha uygun olabilmektedir. Aileler için de maddi durumun önemli olduğunu düşünürsek, bu durumun bir avantaj olduğu söylenilebilir. Aynı zamanda evlatlarının sağlığını düşünerek dershane tarzı bir yere göndermek yerine, evinden ders görebileceği bu kurumları tercih de etmektedirler.

Online Ders Neden Önemli?

Online dersin neden önemli olduğu hakkında ki fikirlerimizi yukarıda belirttik. Bunların haricinde ki en önemli unsuru, derslerin kayıt edilmesidir. Normal eğitimde, özellikle çekingen öğrenciler anlamadığı konu da bile hocasına soru soramamaktadır. Burada ise böyle bir durum yaşandığı takdirde, dersin tekrarı izlenilir ve bu sorunda ortadan kalkmaktadır. Dersi derste anlamak normal eğitimde olmazsa olmaz kavramlar arasındadır; ama bu sistemde ders de anlaşılmasa bile, ders sonunda videoyu izleyerek çok daha iyi konuyu anlama şansı bulunur. Bu etkenleri bir araya getirdiğimizde de bu sistemin neden bu kadar önemli olduğunu anlamak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...