20 Temmuz 2021 Salı

Glütensiz Beslenme Nasıl Olur?

 


İnsanların beslenme alışkanlıkları son birkaç senede eskiye nazaran daha çok çeşitlilik göstermeye başlamıştır. Kimileri etten kimileri ise hayvansal ürünlerin tamamından uzak kalmayı tercih edebilmektedir. Son zamanlarda gerek alerjen nedenler yüzünden gerek yine tercihlerden ötürü glütenden uzak kalanlara da rast gelinmektedir. Glütensiz beslenme zor gibi gelmesine karşın en basit tabir ile klasik buğday unundan uzak kalınarak devam ettirilen bir beslenme türüdür. Üstelik ardık bu şekilde beslenmeyi tercih edenler için alternatifler eski ile kıyaslandığında daha fazladır.

Glütensiz Besinler Nereden Alınır?

Glütensen uzak kalmak demek un ile yapılan yiyeceklerden tamamen vazgeçmek değildir. zira pek çok merkezden glütensiz un türleri temin edilebilmektedir. Bu sayede var olan tarifler daha uygun hale getirilerek değerlendirilebilmektedir. Eskiden bu tür unların bulunması bir hayli zordur. Ancak artık özellikle zincir olarak bilinen büyük marketlerde glütensiz ürünler için ayrı reyonlar oluşturulmaktadır. Siz de bu reyonlardan ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.

Glütensiz bakliyatlar da beslenmenin en önemli noktalarından biridir. Bu tür besinlere de aynı zincir marketlerden ulaşmak mümkündür. Bunlara ek olarak aktüel ürün satışı gerçekleştiren marketlerin de zaman zaman glütensiz ürünler getirdiği bilinmektedir. Ürünlerin kaçırılmaması için katalogların takip edilmesi yeterli olacaktır. Sayılan imkanların hiçbirine sahip olmayanlar veyahut tercih etmeyenler ise internet alışverişlerini değerlendirmelidir. İnternetten yapılan besin alışverişleri de uygun fiyatlardan adreslere teslim edilmektedir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...