10 Temmuz 2021 Cumartesi

EGR Problemi

 


Kara araçlarının egzozlarında devir daim işlemlerinin düzenli şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir. Diğer türlü araçlarda belli sorunlar kendini göstermektedir. Egr valfi kara araçlarının egzozlarındaki devir daimden bir nevi sorumludur. Bu neden yüzünden bahsedilen kısımda kendini gösteren arızalar direkt olarak araç performansını etkilemektedir. Peki bahsi geçen arızanın emareleri nelerdir?

Egr arızası duruma göre farklı şekillerde anlaşılabilmektedir. Valfte meydana gelen arızanın öncelikle nedenlerinden bahsetmek gerekmektedir. Bu sıkıntı sürücülerin hatalı araç kullanımlarından ileri gelebilmektedir. Fakat profesyonel olan sürücüler bile zamanla bahsedilen parçanın sıkıntı gösterebileceğini göreceklerdir. Burada ana durum arızanın büyümeden giderilmesidir. Arıza genellikle motordan gelen farklı sesler ile kendini göstermektedir. Aynı şekilde kimi araçların devir daimî sıkıntı yaratabilmekte ya da olduğundan çok daha fazla yakıt harcayabilmektedir. Motordaki ani ısınmalar da burada bir sorun olduğuna işaret etmektedir. 

EGR Sorun Çözümü

Sorun çözümlerinde erken müdahale her daim daha iyi neticeler vermektedir. Egr temizleme ile sorununu çözmek isteyenlerin muhakkak sıkıntı parçalara zarar vermeden bir servise gitmeleri gerekmektedir. Aksinin olduğu durumlarda temizleme işlemi arızanın giderilmesinde yeterli gelmeyecektir. Parça değişiminin şart olduğu böyle anlarda sürücülerin katlanmak zorunda olduğu masraf da yükselecektir. Sorunu daha kısa süre içerisinde ve daha masrafsız olarak gidermek isteyenlerin zaman kaybetmemeleri önemlidir. Bahsedilen sıkıntı senelik bakımlarda da tespit edilerek temizleme üzerinden araç performans değerleri yine yükseltilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...