14 Temmuz 2021 Çarşamba

Araba Tamir ve Bakımı

 


Arabalarda bakım için belli periyodik zamanlar belirlenmiştir. Bahsedilen zaman dilimleri içerisinde araç sahiplerinin herhangi bir sorun ile karşı karşıya olmamaları halinde bile araçlarını bakıma sokmaları gerekmektedir. Böylelikle ilerleyen zamanlarda kendini gösterebilecek olan sıkıntılar oldukça erken zamanda değerlendirme altına alınabilmektedir. Erkenden fark edilen sorunlar örneğin parçaların değişmek yerine temizlenmek şeklinde kurtarılabilmesi manasına gelmektedir. Bu da otomatik olarak masraf bazında araç sahiplerinin yararına bir durumdur.

Ülkemizde araçlar için bakım ve tamir konusunda pek çok farklı yerden hizmet temin etmek mümkündür. Burada özellikle sıfır olan araçların yetkili servislerden destek almaları önerilmektedir. Diğer türlü araçlar için temin edilen belli garantilerin kaybedilmesi durumu ortaya çıkabilmektedir. Bu da ilerleyen zamanlardaki tamir gereksinimlerinde servis ile sıkıntı yaşanması olarak değerlendirilmektedir. Yetkili servislerin değerlendirilmesi ile bahsedilen sıkıntıların tamamı ekarte edilmiş olmaktadır. Üstelik servisler belli hizmetleri ücretsiz olarak da verebilmektedir.

Arabalarda Filtre Değişimi

Filtre değişimleri araçlar için hem tamir hem de bakım kapsamında değerlendirilmektedir. Filtreler özellikle motorun temiz ve sorunsuz olarak çalışmasında görev yapmaktadır. Periyodik bakıma gelen araçlarda filtreler de temizlenmektedir. Bu da araçların aynı filtre ile daha uzun seneler gitmesi ve ek masraflar çıkarmaması manasına gelmektedir. Ancak filtre sorunları maksimumlara ulaştığında temizlenmesi aracı kurtarmamaktadır. Böyle durumlarda filtrelerin kesin olarak değiştirilmesi lazımdır. Bu da masrafların artması olarak yorumlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...