25 Haziran 2021 Cuma

DPF Nedir?

 


Dizel motora sahip olan araçlarda yanma neticesinde doğal olarak bazı partikül parçacıkları ortaya çıkmaktadır. Dpf de bu kapsamda isminden bahsettirmektedir. Zira sistemin açılımının “Dizel Partikül Filtresi” şeklinde olduğu bilinmektedir. Yanma esnasında ortaya çıkan partiküller filtre sayesinde tutulmaktadır. Böylelikle partiküllerin motora geçmesi engellenmiş olmaktadır. Motorun performansının maksimize edilebilmesi açısından filtrenin belli aralıklar ile kontrol edilmesi, temizlenmesi veyahut değiştirilmesi gerekmektedir.

Araçların var olan yazılımlarında partiküller aktif olarak çalışmaktadır. Partikül iptali için ilk olarak bu yazılım ekarte edilmelidir. Sonrasında ise egzoz ile alakalı olan kısımdaki partikül tamamen iptal edilmelidir. Bu şekilde anlatıldığında sisteme zarar verilecek bir adımın atıldığı anlaşılabilmektedir. Ancak durum böyle değildir. Aksine egzozdaki partiküllerin iptal edilmesinden sonra motorun performansının olumlu şekilde etkilendiğinden bahsedilmektedir. Tabi bu sonuçların elde edilebilmesi için profesyonel şekilde destek alınması gerekmektedir.

Adblue

Dizel olan motorların belli kirliliklere neden oldukları bir gerçektir. Özellikle son zamanlarda sadece araç motorlarının performanslarının yükselmesine yardımcı olacak yazılımlar üzerinde çalışılmamaktadır. Kirlilik oranını minimumlara indirecek olan adımlar üzerine de ciddi mesailer harcanmaktadır. Motorlara Adblue olarak tanımlanan sıvıların eklenmesi de bunlardan biridir. Bahsedilen sıvının motor çalışmasına olumsuz olarak herhangi bir etkisinin olmadığının altı çizilmektedir. Bunun yanı sıra sıvı, içerikleri sayesine motorun çalışmasından sonra ortaya çıkan kirlilik oranını en aza çekmektedir. Böylece araçlar çevre dostu olarak tanımlanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...