17 Mayıs 2021 Pazartesi

Esnaf İçin Devlet Destekleri

 


Devlet destekleri başlığı sosyal devletler açısından en önemli konulardan birini oluşturmaktadır. Zira bu tür devletler halkını da üreticisini ya da diğer meslek gruplarını da mağdur etmemek için farklı çalışmalara imza atmaktadır. Türkiye de sosyal devlet olma özelliğini farklı çalışmalar çerçevesinde göstermektedir. Salgın çerçevesinde esnafa özel açıklanan paketler bu durumun en önemli örneklerinden biri olarak öne çıkmaktadır.

Esnaf için özel olarak tanımlanan devlet destekleri arasında vergi indirimleri ilk sırada sayılmaktadır. Esnaf salgın yüzünden istedikleri gibi satış yapamamıştır. Bu da vergi ödemelerinde sorun yaşamalarına neden olmuştur. Vergilerin hiç alınmamasının yanı sıra esnafa özel indirimlerin uygulanması sorun çözümü için atılan destek adımlarından biridir. Aynı şekilde esnafın fatura ve kira ödemelerinde de devlet desteğinden söz edilmesi mümkündür.

Devlet Desteğinde Ödenek Miktarları

Ülkelere göre devlet destekleri için belirlenen ödeme miktarları değişim gösterebilmektedir. Miktarlarda desteğin hangi alanlara geldiği de belirleyici olan etmenlerden biri olarak değerlendirilmektedir. Esnaf için verilen kira desteğindeki rakamlar bu duruma en güncel örneklerden birini oluşturmaktadır. Zira her şehirdeki kira miktarı birbirinin aynı değildir. Bundan kaynaklı olarak devlet kalemleri büyükşehirlerde dükkân sahibi olan esnaflar için daha yüklü destekler vermeyi uygun bulmuşlardır. Küçük şehirlerde dükkân sahibi olan esnaflar ise diğerlerine nazaran daha az destek almışlardır. Ancak sonuçta her esnaf maddi sıkıntısı için ihtiyaç duyduğu desteği alabilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...