23 Nisan 2021 Cuma

Bitkisel Dezenfeksiyon

 


Bulaşıcı hastalıkların etkisi gerekli olan önlemlerin alınmaması halinde daha can yakıcı olmaktadır. Bu neden yüzünden bireysel önlemlerin yanı sıra genel temizlik önlemleri de alınmak zorundadır. İçinde bulunduğumuz dönemde hem üretim devam etmeli hem de salgınla mücadele edilmelidir. Sayılan nedenler çerçevesinde fabrika ve işyeri dezenfekte işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Mekanların dezenfekte edilmesi demek o alanın virüslerden, mantarlardan ya da diğer bakterilerden arındırılması demektir. İnsanlar bahsedilen işlemler için genellikle belli kimyasalları kullanmaktadır. Fakat kimyasal kullanımı mekanların bir süre boş kalmasına yol açmaktadır. Buna karşın daha önce de açıklandığı üzere üretim devam etmelidir. Sayılan nedenler çerçevesinde son zamanlarda bitkisel dezenfeksiyon sistemleri kullanılmaktadır. Değerlendirilen sistemler neticesinde dezenfekte edilen bölgelerde %100’e kadar pozitif neticeler alındığı açıklanmaktadır.

Ofis ve Fabrika Dezenfeksiyonu

Yapılan araştırmalar ofislerde olsun fabrika dezenfekte işlemlerinde olsun bitkisel yöntemlerin tekrar edilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır. Bu tür alanlar günlük alarak pek çok insan tarafından kullanılmaktadır. Bireylerden bir kişide bile virüs olması demek diğer insanların da hayatlarını tehlike altına atmaktadır. Bundan kaynaklı olarak dezenfekte işlemi önerilen gün ve zaman dilimlerinde yenilenmektedir. İşlemlerin kimyasalların kullanılması ile tamamlanmasında da yenileme bir şart olarak sunulmaktadır. Yenileme aralıklarının ne olacağına ise uzmanlar karar vermektedir. Bu sayede pandemi şartları devam etmesine karşın üretim de devam edecektir. Üstelik bu süreç içerisinde çalışanların sağlığı korunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...