30 Mart 2021 Salı

Özel VNG Testi

 


Kulak burun boğaz muayenelerinin türleri duruma göre değişim göstermektedir. Değişim gösterme nedeni ise tamamen hastaların semptomları olarak açıklanmaktadır. Alan geniş olduğu için uzmanlar anında muayene aşamasına geçmemektedir. İlk olarak kişilerin hikayeleri ve şikayetleri dinlenmektedir. Burunlarından yana sorunları olanlara ayrı kulaklarından yana sıkıntıları olanlara ise ayrı tetkikler uygulanmaktadır.

Toplumumuzda ne yazık ki burun estetiği denince akla sadece şekli kaygıların giderilmesi gelmektedir. Oysaki pek çok insan nefes alma konusunda çok ciddi sorunlar yaşamaktadır. Nefes problemleri ile hastanelere başvuranların muayeneleri neticesinde estetik bir gereklilik olarak da önerilebilmektedir. Kulak burun boğaz bölümlerine denge sorunları yaşayan insanlar da başvurmaktadır. Bilmeyenler için kulaklar, insanların dengelerini sağlayabilmeleri için en önemli olan organların başında gelmektedir. Özellikle baş dönmesi gibi şikayetleri olanlar için bundan ötürü vertigo şüphesi ile belli testler uygulanmaktadır.

VNG

Baş dönmesi en sık görülen belirtisi olan vertigo için VNG olarak bilinen testten yararlanılmaktadır. Açıklanacak olan test sayesinde teşhis hem kısa süre içerisinde hem de sorunsuz olarak yapılabilmektedir. Üstelik test kişilere zorluk da çıkarmamaktadır. Test sırasında bireylerden özel bir gözlük takmaları istenmektedir. Bahsedilen gözlük belli hareketleri seyrederken gözlerin istemsiz olan hareketlerini ölçmektedir. Hareketler hızlı ya da yavaş olarak ayarlanabilmektedir. Test neticesinde istemsiz hareketlerin oranları bireylerin vertigo olup olmadıklarına yönelik kesin tanı elde etmelerini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...