26 Mart 2021 Cuma

Araç Kiralamak İçin Gerekli Belgeler

 


İstanbul araç kiralama günümüzde oldukça yaygın bir uygulamadır. Gerekli evrakların kolaylıkla temin edilebilmesine karşın, kiracıların ve kiracıların haklarını teminat altına almaları zor bir süreçtir. Firmalar veya bireyler araç kiralamayı tercih ettikleri için bireylerin ve araçların ihtiyaçlarına uygun çözümler bulabilirler. Kiralanan araçlar için her gün, her hafta ve her yıl farklı prosedürler bulunmaktadır. Ankara araç kiralama için de aynı belgeler gerekmektedir. Ayrıca gerekli belgeler de istenmektedir. Bu dosyalar aşağıdaki gibidir:

• Doğum belgesi

• Kredi kartı

• İkamet izni

• Adresi gösteren, kiralayan adına kayıtlı herhangi bir fatura

Araç Kiralama Prosedürü

Ankara Keçiören Araç kiralama gibi yerler de bazı prosedürler uygulanmaktadır. Büyük bir kiralama şirketinden ev kiralamak istiyorsanız en az 2 yıl sürecektir. Benzer şekilde, büyük bir firma ile bir kaza ile karşılaştığınızda, sigorta yaptıracak ve kiralama sürenizin sonuna kadar size yeni bir araba temin edeceklerdir. Ancak küçük bir yerden kiraladıysanız yaş sınırı yoktur, ehliyet yeterlidir ve kazanın bedelini ödeyebilirsiniz. Bazı illerdeki tedarikçi düzenlemelerindeki değişiklikler nedeniyle kilometre sayısında sınırlama olabilir. Bu durumda aracın teslim yerinde yolcunun imzaladığı kota geçerli olacak, araçta bulunan değerli eşya ve eşyaların sorumluluğu tamamen yolcuya ait olacaktır. Alkol, uyuşturucu veya uyuşturucu kullanımından kaynaklanan kazalar için zorunlu trafik sigortası ve motorlu araç kendine zarar sigortası geçersiz sayılacaktır. Aracın, aşırı hızda kullanılması veya ikinci veya üçüncü kişinin kira sözleşmesinde ismini belirtmemesi durumunda sigorta geçersiz sayılacaktır. Bu durumda yolcu, herhangi bir hasarın tüm sorumluluğunu üstlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...