27 Şubat 2021 Cumartesi

Trafik Kazası Tazminatı Nasıl Hesaplanır

 


Destekten yoksun kalma tazminatına ölüm ve kaza tazminatı da denilmektedir. Ölümlü trafik kazalarında ise ölenin desteğinden yoksun kalanların zararlarını karşılamaakta olan bu teminat, sigorta poliçesinde yer alan esaslara dayanmaktadır. Ölen kişinin yakınları tarafından kazanılan tazminat hakkı hesaplamasında ise ölen kişi esas alınmaktadır. Kriterleri ve tazminat miktarını bu kişi belirlemektedir. Kaza tazminatı almak için prosedürleri yerine getirmek ve belirlenen süreler içinde başvuru yapmak gerekiyor. Kaza avukatı da bu süreçte önemli rol oynamaktadır. Doğru şekilde yapılan başvurular sonucunda başvurudan çok kısa süre sonra tazminat alınabiliyor. Herhangi bir uyuşmazlık durumunda da dava açma hakkı da bulunuyor. Trafik kaza tespit tutanağında yazan kusur oranına dikkat etmek gerekiyor. Zira tazminat hesaplama bu kusur oranına göre yapılmaktadır. Tamamen kusurlu olan bir kişinin tazminat hakkı da bulunmamaktadır.

 

Trafik Sigortası Nedir

Araştırmacılar tarafından da trafik kazalarının her geçen gün çok fazla sayıda arttığı söylenilmektedir. Trafiğe çıkan araç sayısının paralel olarak kaza sayısı yükselmesi ve bu kazalar bazen farklı farklı  şekillerde yaralanmaya ve hatta ölüme sebep olabilmektedir. Trafiğe çıkan her aracın zorunlu trafik sigortası yaptırması gerekmektedir. Kasko harici daha farklı olan bu sigorta poliçesine sahip olmayan araçlar trafiğe çıkamamaktadır. Yasal olarak her bir araç sürücüsünün  sigorta kaza tazminatı  hakkından yararlanması için trafik sigortası yaptırması zorunluluğu bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...