22 Şubat 2021 Pazartesi

Nota Nasıl Çalışılmalıdır?

 


Müzik insanların hayatlarında önemli bir yere sahip olmaktadır. Birçok insan müzik dinlemeyi severken bir çok insanda şarkı söylemeyi sevebilmektedir. Müzik insanların ruhsal hallerini değiştirebilen maddeler arasında yer almaktadır. Müziğin insan enerjisi üzerindeki etkisi gözle görülebilmektedir. Bu neden ile müzik bir iletişim aracı olarak kabul edilebilmektedir. Müzik ile birlikte karaoke merkezlerinde arkadaşlarınız ile güzel vakitler geçirebilmeniz de mümkün olabilmektedir.

Temel müzik bilgisi içerisinde yer alan nota bilginiz ne kadar iyi olur ise söylemiş olduğunuz şarkılar o kadar iyi bir ses tonu ile çıkar. Bu neden ile notalari çok iyi bilmeniz gerekmektedir.  Nota çalışmanın bir çok yöntemi bulunabilmektedir.

Nota Çalışma Yöntemleri Nelerdir?

Nota çalışırken dikkat etmeniz gereken maddelerden bir tanesi de sesler olmaktadır. Ağzınızdan çıkan ses tonu notanın düzenini bozabilmektedir.  Çalıştığınız notaların örneklerini dinledikten sonra çalışmaya başlamanız notaları duyduğunuz gibi okumanıza yardımcı olacaktır. Buda ezberleyerek değil öğrenerek çalışmanıza çok büyük katkıda bulunabilecektir

Nota çalışırken etrafınızda kimse olmadan çalışmak kendinizi çalışmaya odaklamanıza yardımcı olabilmektedir. Bu şekilde notaları öğrenmeniz çok hızlı gelişecektir. Notaları defter üzerinden incelerken çalıştığınız notaları enstrüman üzerinde denemeniz çalıştığınız notalarının akılda kalıcılığını arttırmaya yardımcı olacaktır. Nota çalışırken dikkat edilmesi gereken hassas noktalardan bir tanesi de notalar değil çalmak istediğiniz parçaya odaklanmanız olacaktır. Çalmak istediğiniz parçaları birkaç kez dinleyerek çalışmanız çok daha avantajlı seçenekler arasında yer alabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...