27 Şubat 2021 Cumartesi

Haber Türleri

 


Ereğli haberleri başlığı altında yüzlerce haber türü vardır. Bu haber türleri kendi aralarında dallara ayrılmaktadır. Yazılı basında da yer alan üç tane hamalara da dayanabilmektedir. Fakat hemen gerçekleşen ani olan şok etkisi yaran haberlerde olabilir. Özel haberler ses geber türü bulunmaktadır. Bu haber türlerinde ise rutin, özel ve beklenmedik haberler olarak üçe ayrılmaktadır. Haber türleri haber toplama ve yazma süreci ile ilgili tüm bilgiler yazımızda yer almaktadır. Rutin haber için önceden toplanan planlanmış toplantılar, siyasi oturumlar, basım açıklamaları, günlük akış içinde yer alan haberler, ekonomik haberler gibi bilgilere rutin haber denilmektedir. Kdz Ereğli haber başlığı altında özel haber ise muhabirlerin kişisel olarak çabalarıyla araştırılarak bulmuş olduğu haberlerdir. Uzun araştırtirmesi ile başka yerde bulunmayan tek olması ile bilinmektedir. Kdz Ereğli arasında yer alan spontane haberler deprem, yangın, sel, patlama gibi aniden gelişen olaylar için yapılan haberlerdir. Bu gibi durumlarda ise kaynak olarak ilk başta olaylara tanıklık açısından bakılır. Bu tarz haberlerin hemen servis edilmesi gerekir.

Kdz Ereğli Haber Metinleri

Haber metinleri yazmaya başlamadan önce yapılması gereken şeylerden biri elde verilerin gözden geçirilip eksik olup olmadığına bakılması gereklidir. Eğer ki eksik varsa tamamlanıp odak noktası çerçevesiyle beraber yazı planı çıkarılmalıdır. Böylece daha kolay haber metini yazılıp okurlar tarafından daha anlaşılır bir şekilde olması sağlanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Didim'de Hayalini Kurduğunuz Yaşam

  Ege'nin güzellikleriyle bezeli kıyılarında sıcak bir tatilin hayalini kuranlar için Didim her mevsimde cazip bir seçenek sunuyor. Di...